Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
(Χρόνος ανάγνωσης: 2 - 4 λεπτά)

Super League 2 Football League.Logo.artistic.good.944x500

Συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη των ειδικών Γραμμένος, Μπουτσικάρης, Λεουτσάκος και Μπαντής.

Αρχίζει να φαίνεται φως στο τούνελ σχετικά με την έναρξη των πρωταθλημάτων της "Super League 2" και της "Football League" καθώς σήμερα, Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η τηλεδιάσκεψη του γενικού γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Πρεζεράκος και των λοιμωξιολόγων, με τους φορείς του ποδοσφαίρου.

Ο Βαγγέλης Γραμμένος από πλευράς Ε.Π.Ο., ο Λεωνίδας Μπουτσικάρης από τη "Super League 1", ο Λεωνίδας Λεουτσάκος από την Ένωση "Super League 2" - "Football League" και ο Γιώργος Μπαντής από τον Π.Σ.Α.Π., τόνισαν την ανάγκη να μπουν στη δράση οι ομάδες των δύο κατηγοριών, αναλύοντας για 25 λεπτά τις απόψεις τους και όλα δείχνουν ότι σε πρώτη φάση η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων θα ανάψει το "πράσινο φως" (τουλάχιστον) ώστε να αρχίσουν ξανά οι ομαδικές προπονήσεις των ομάδων της Σούπερ Λίγκας 2.

Και αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μετά από διάστημα δύο με τριών εβδομάδων θα μπορεί να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της "Super League 2", οπότε είναι πιθανό, πλέον, να διεξαχθεί η πρώτη αγωνιστική εντός του Δεκεμβρίου, με την "Football League" να αρχίζει από την πλευρά της τον Ιανουάριο.

 

Η ανακοίνωση της Ενωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β Εθνικής Κατηγορίας 

Στην ανακοίνωση της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β Εθνικής Κατηγορίας (Super League 2 - Football League) αναφέρονται τα εξής:

«Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η τηλεδιάσκεψη του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Πρεζεράκου και της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων με τους κ.κ. Ευάγγελο Γραμμένο, Λεωνίδα Μπουτσικάρη, Λεωνίδα Λεουτσάκο και Γιώργο Μπαντή.

Οι πρόεδροι των τεσσάρων ποδοσφαιρικών φορέων της χώρας ανέλυσαν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους για την ανάγκη έναρξης των προπονήσεων και της αγωνιστικής δράσης στην Super League 2 και τη Football League και αναμένουν πλέον την απόφαση της επιτροπής.

Η Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β Εθνικής Κατηγορίας εκφράζει τις ευχαριστίες της στον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας και την Επιτροπή για την ακρόαση και ευελπιστεί σε μια απόφαση που θα δώσει τέλος στην αναμονή 32 ΠΑΕ και 2000 οικογενειών που μετέχουν στα πρωταθλήματα».

 

Παρέμβαση ΠΣΑΠ στην Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων

Ανακοίνωση σχετικά με την τηλεδιάσκεψη και την παρέμβασή του εξέδωσε και ο ΠΣΑΠ.

Αναλυτικά:

Από την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων εξετάστηκε σήμερα 2 Δεκεμβρίου 2020 το κοινό αίτημα που έχουν στείλει όλοι οι φορείς του ποδοσφαίρου, μεταξύ των οποίων και ο ΠΣΑΠ, για έναρξη των πρωταθλημάτων της Super League 2 και της Football League.

Με αφορμή και το αντίστοιχο κοινό αίτημα που απεστάλη από τον Σύνδεσμό μας μαζί με τις διοργανώτριες αρχές των δύο επαγγελματικών πρωταθλημάτων για την πραγματοποίηση ευρείας τηλεδιάσκεψης με τους κρατικούς φορείς για το θέμα, η Επιτροπή προσκάλεσε τους ποδοσφαιρικούς εταίρους να παρέμβουν στη συνεδρίασή της.

Πιο συγκεκριμένα συμμετείχαν ο πρόεδρος του Συνδέσμού μας Γιώργος Μπαντής, ο πρόεδρος της Super League 1 κύριος Λεωνίδας Μπουτσικάρης, ο πρόεδρος των Super League 2/Football League κύριος Λεωνίδας Λεουτσάκος, ο πρόεδρος της ΕΠΟ κύριος Ευάγγελος Γραμμένος, παρουσία μάλιστα και του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κύριου Γιώργου Μαυρωτά.

Ο ΠΣΑΠ, μέσω του προέδρου του, υπογράμμισε πως πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν όλες και οι επαγγελματικές κατηγορίες, τηρώντας πάντα το υγειονομικό πρωτόκολλο που έχει θεσπιστεί για τη Super League 1 και έχει αποδείξει στην πράξη πως μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά.

Στάθηκε μάλιστα στο γεγονός πως πρέπει να δοθεί πολύ μεγάλη βαρύτητα στην ιδιαιτερότητα του επαγγέλματος και ότι δυστυχώς κάθε μέρα που περνά για έναν επαγγελματία αθλητή, δεν μπορεί να αναπληρωθεί στο μέλλον. Πέρα από τις οικονομικές επιπτώσεις, διακυβεύεται και η ίδια τους η καριέρα. Η αθλητική ζωή είναι πάρα πολύ μικρή και δεκάδες συνάδελφοί μας βρίσκονται στα πιο δημιουργικά τους χρόνια.

Παράλληλα τόνισε πως δεν πρέπει να υφίσταται διαχωρισμός ανάμεσα σε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, με μοναδικό κριτήριο την κατηγορία που αγωνίζονται.

Ανάλογες ήταν και οι τοποθετήσεις των υπόλοιπων ποδοσφαιρικών εταίρων, ενισχύοντας την επιχειρηματολογία για άμεση έναρξη όλων των επαγγελματικών πρωταθλημάτων.

 

 

// Replace source $('img').error(function(){ $(this).attr('src', 'https://tvstar.gr/images/missing.png'); }); }) })(jQuery);
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.