Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
(Χρόνος ανάγνωσης: 2 - 4 λεπτά)

Volley League.ESAP.944x500.13

H τηλεδιάσκεψη της ΕΣΑΠ είχε δυο χαρακτηριστικά.

Την επιμονή του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ να μπει παύλα στο φετινό πρωτάθλημα και του Ολυμπιακό(εξέδωσε και ανακοίνωση), αλλά και του Φοίνικα Σύρου να διεκδικήσουν το τρόπαιο στο γήπεδο.

Απόφαση δεν πάρθηκε, διακόπηκε η συνεδρίαση, αλλά αν μετά το νέο πρωτόκολλο της υγειονομικής επιτροπής (που θα επιτρέπει τη συνέχιση της Volley League ανδρών) επιμείνουν, τότε και με την ψήφο του Φοίνικα Σύρου (8-2) θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια η ομάδα του Πειραιά.

Στην τηλεδιάσκεψη υπήρχε μπετό το κοινό μέτωπο Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ και με την αρωγή τη μια φορά της Κηφισιάς και την άλλη του Φοίνικα Σύρου, δεν βγήκε το αποτέλεσμα 8-2, που ήταν και το ζητούμενο για να παρθεί μια απόφαση(ο ΓΓΑ ήθελε τη συμφωνία των 3/4 για αλλαγή της προκήρυξης).

Η πρώτη ψηφοφορία αφορούσε τη συνέχιση του πρωταθλήματος και υπέρ της διεξαγωγής μόνο πλέι οφς για 1-4 ψήφισαν 7 σωματεία, πλην του Παναθηναϊκού, του ΠΑΟΚ, αλλά και της Ελπίδας Αμπελοκήπων που ήθελε συνέχιση όλου του πρωταθλήματος. Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ τόνισαν ότι δεν μπορούν να ψηφίζουν άλλοι εκ του ασφαλούς για το αν θα παίξουν οι ίδιοι, κι εκεί η Κηφισιά ψήφισε υπέρ της μη συνέχισης του πρωταθλήματος με αποτέλεσμα 6-3 και την ψήφο της Ελπίδας που ήθελε να διεξαχθούν πλέι οφ και πλέι άουτ.

Στη συνέχεια έγινε ψηφοφορία για την ανάδειξη του πρωταθλητή, κι εκεί 7 σωματεία ζήτησαν να αναδειχθεί πρωταθλητής ο Ολυμπιακός, με 3 να μειοψηφούν (ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Φοίνικας Σύρου). Δεν πάρθηκε όμως απόφαση γιατί δεν έβγαινε το ζητούμενο (8 ψήφοι υπέρ μιας απόφασης) και άπαντες δέχθηκαν να διακοπεί η συνεδρίαση και να συνεχιστεί μετά το νέο πρωτόκολλο υγείας της υγειονομικής επιτροπής. Σε αυτό το σημείο ο Φοίνικας Σύρου δεσμεύτηκε ότι αν το πρωτόκολλο τους επιτρέψει να παίξουν και αρνηθούν ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ, τότε θα ψηφίσει κι αυτός υπέρ του Ολυμπιακού και θα αναδειχθεί πρωταθλητής με ψήφους 8-2( τα 3/4 της ολομέλειας της ΕΣΑΠ).

Ο πρόεδρος του Φοίνικα Αντώνης Ρούσος μάλιστα είπε στους εκπροσώπους του Παναθηναϊκού ( Παναγιώτης Μπόμης) και του ΠΑΟΚ ( Κώστας Παϊσιάδης) "Ο Ολυμπιακός έχει το ηθικό πλεονέκτημα γιατί και είναι πρώτος και θέλει να παίξει. Κι εμείς θέλουμε να παίξουμε. Αν όμως στις 25 Μαίου, το νέο υγειονομικό πρωτόκολλο μας επιτρέψει να αγωνσθούμε, κι εσείς αρνηθείτε, τότε θα ψηφίσουμε κι εμείς υπέρ της ανάδειξης πρωταθλητή του Ολυμπιακού και με ψήφους 8-2 θα πάρει τον τίτλο"

Έτσι περιμένουμε το νέο πρωτόκολλο, κι αν επιτραπεί η συνέχιση του πρωταθλήματος υπάρχουν δύο δρόμοι:

1. Της υπαναχώρησης του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα τη διεξαγωγή των πλέι οφς 1-4.

2. Της επιμονής των δυο να μην αγωνιστούν, με αποτέλεσμα την ανάδειξη πρωταθλητή του Ολυμπιακού με ψήφους 8-2.

ΠΗΓΗ: fosonline.gr

 

Η επίσημη ενημέρωση της ΕΣΑΠ:

Μετά από τέσσερις και πλέον ώρες συνεδρίασης και ύστερα από ομόφωνη απόφαση διακόπηκε η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ε.Σ.Α.Π.

Οι αποφάσεις για το μέλλον του πρωταθλήματος της Volley League 2019-20 θα παρθούν στην συνέχεια της συνεδρίασης.

Στην σημερινή πολύωρη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΑΠ με θέμα την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος στην οποία συμμετείχαν όλα τα ΤΑΑ, δεν κατέστη δυνατή η επίτευξη της προβλεπόμενης ειδικής πλειοψηφίας (8 πλειοψηφικές ψήφους στις 10 ομάδες), σύμφωνα με το άρθρο 8 της από 24/04/2020 ΠΝΠ για την αλλαγή της προκήρυξης του πρωταθλήματος , συνολικά για όλες τις ομάδες με βάση την κατάταξή τους στον βαθμολογικό πίνακα και τόσο ως προς το ζήτημα της συνέχισης διεξαγωγής, όσο και ως προς αυτό της διακοπής του πρωταθλήματος, με ανάδειξη ή μη πρωταθλητή.

Παρά το γεγονός ότι έγινε διεξοδική συζήτηση και αλλεπάλληλες ψηφοφορίες, κρίθηκε τελικά σκόπιμο να διακοπεί η συνεδρίαση , προκειμένου να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες προκειμένου η Πολιτεία να αποφασίσει το δυνατόν συντομότερα έναν σαφή και χρονικά προσδιορισμένο «οδικό χάρτη» επανεκκίνησης προπονήσεων και αγώνων της Volley League πάντα με γνώμονα την υγεία και ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων.

Αν αυτό δεν καταστεί εφικτό το αργότερο μέχρι το τέλος Μαίου (και σε κάθε περίπτωση ευθύς αμέσως υπάρξουν νεότερες εξελίξεις) το ΔΣ θα επανασυνεδριάσει, οπότε και θα αποφασιστεί οριστικά η τύχη του φετινού πρωταθλήματος.

// Replace source $('img').error(function(){ $(this).attr('src', 'https://tvstar.gr/images/missing.png'); }); }) })(jQuery);
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.